Gyakori kérdések

Digitális fotókidolgozás

Milyen méretekben hívathatok elő képeket?

Akár kisebb, akár nagyobb méretben is elő tudod hívatni a fotóidat.
Ezek közül a méretek közül választhatsz:
9×13 cm, 10×13 cm, 10×15 cm, 13×18 cm, 15×20 cm, 18×24 cm, 20×30 cm, 30×45 cm

A számodra megfelelő képméreteket online kidolgozó rendszerünkben könnyedén ki tudod választani.

Képarányok eljárások:

Nem akarok fehér szélet- Teljes kitöltés A ”Teljes kitöltés” eljárás során a fotó teljesen kitölti a papírképet, de bizonyos részek lemaradhatnak, ha a fájl oldalaránya nem azonos a leendő papírkép arányaival. A vegyszeres labortechnikából adódóan a levilágítás (képkészítés) során, 3 mm mindenütt a kép körül egységesen levágásra kerül. A Teljes kitöltés választása esetén, a lemaradt részek miatt reklamációt nem tudunk elfogadni !

Eredeti arányok Az „Eredeti arányok” megtartásával a kép minden részlete látható a papírképen, de a méretarány különbségéből adódóan a papírképek szélén fehér csíkok maradnak.Ezt az eljárást abban az esetben javasolt kérni, amikor a „Teljes kitöltés” eljárás során fontos részletek maradnának le a képről. Amennyiben 3:4-es oldalarányban készültek a fényképei, javasoljuk a 10×13-as méret rendelését.

Milyen darabszámtól tudok képeket rendelni?

Akár 1, akár több száz darab fotót is rendelhetsz tőlünk, de kövesd folyamatosan akcióinkat, melyek között kedvezményes képelőhívásra is bukkanhatsz.

Aktuális akcióinkról itt tájékozódhatsz.

Mennyi időn belül készülnek el a képek?

A képeket akár már 48 óra múlva át tudod venni személyesen budapesti ügyfélszolgálatunkon. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a rendeléskor központi ügyfélszolgálatunkat jelölöd meg átvételi helyként. Kérlek vedd figyelembe, hogy a fenti határidők munkaidőben és munka napokra vonatkoznak!

De arra is van mód, hogy 3 óra alatt elkészítsük a megrendelésedet. Ezt az alapárhoz képest 30%-os felárral tudjuk vállalni. Ezt az igényed a rendelés leadásakor tudod jelezni nekünk.

Milyen fotópapírra nyomtatjátok a képeket?

Képeidet kidolgoztathatod  Prémium minőségű, SuperLab  gyöngyházfényű fotópapíron. Kiválaszthatod azt is, hogy matt vagy fényes fotópapírra szeretnéd-e nyomtatni a képeidet. Ezt az online megrendelés során tudod bejelölni.

A prémium és SuperLab papír közötti különbség elsősorban abban nyilvánul meg, hogy a SuperLab papírt professzionális fotósoknak fejlesztették ki, vastagabb és az új technológia miatt a fotók szín és részletgazdagabbak. A SuperLab papírt most kedvezményes, bevezető áron tesztelheted.

Elakadtam az online fotórendeléssel! Mit tegyek?

Ha elakadtál vagy nem működik a képfeltöltés, kérlek használj egy másik böngészőt. Rendszerünk a legújabb böngészőkre vannak optimalizálva. Pár másodperc alatt telepítheted a hivatalos friss böngésző verziót és működni fog. Kattints ide

Ha további kérdésed lenne az online rendeléssel kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálati számunkat, a +36 (1) 249 50 76-os számot, vagy írj e-mailt a sooters@sooters.hu címre.
Vagy gyere be személyesen központi ügyfélszolgálatunkra, ahol munkatársaink személyes segítséget is tudnak nyújtani neked.

Hogyan készíthetek fotómozaikot?

Fotómozaikot online fotómozaik készítő felületünk segítségével tudsz készíteni, amelyet itt érsz el. Töltsd fel a képeket, jelöld ki az összes képet majd kattints a Megrendelem gombra.

Rendszerünk felkínálja a főkép kiválasztásának lehetőségét, melyből a mozaik összeáll, és már kész is.

Milyen méretű fotómozaikot rendelhetek?

A választható méretek: 30×45 cm, 40×60 cm, 50×70 cm, 60×60 cm, 60×80 cm, 60×100 cm.

Hogyan lehet saját fotókollázsom?

Fotókollázst letölthető szoftverünk segítségével tudsz elkészíteni. Ehhez ki kell választanod a kollázsra szánt képeket, a kívánt méretet és elrendezést. Ezután pedig csak le kell adnod a megrendelésed.

Hogyan készíthetek vászonfotót?

Vászonfotó készítéséhez használd online tervező felületünket! Töltsd fel a kívánt képedet, állítsd be a megfelelő méretet, és add le megrendelésed!

Milyen méretben rendelhetek vászonfotót?

A választható méretek: 20×30 cm álló és fekvő vászonfotó, 30×40 cm álló és fekvő vászonfotó, 40×60 cm álló és fekvő, vászonfotó, 60×60 cm álló és fekvő vászonfotó, 60×80 cm álló és fekvő vászonfotó.

Hogyan készíthetek fotóposztert?

Online tervező felületünk segítségével pár kattintással neked is lehet fotóposztered. Csak annyit kell tenned, hogy feltöltöd a képed és beállítod a kívánt méretet.

Milyen méretű lehet a fotókollázsom?

A választható méretek fotókollázsból: 30×45 cm, 40×60 cm, 50×70 cm, 60×60 cm, 60×80 cm, 60×100 cm.

Milyen méretű fotóposztert rendelhetek?

A választható méretek: 30×45 cm álló és fekvő fotóposzter, 40×60 cm álló és fekvő fotóposzter, 60×60 cm álló és fekvő, fotóposzter, 60×80 cm álló és fekvő fotóposzter.

Vállaltok garanciát a fényképekre, termékekre?

Igen, 100 % pénz-visszafizetési garanciát vállalunk minden termékünkre és szolgáltatásunkra is, így az általunk előhívott képekre is. Prémium nyomtatási technológiával és kizárólag csúcsminőségű, márkás fotópapírral dolgozunk! Képeidet csak akkor kell kifizetned, ha elégedett vagy a minőséggel!

Hol vehetem át az elkészült termékeket?

Több lehetőség van a termékek átvételére.
Amennyiben központi ügyfélszolgálatunkat jelölöd be átvételi helyként, akkor 48 órán belül, decemberi hónapban 96 órán belül a 1092. Budapest – Ferenc körút 2. – Petőfi híd pesti hídfő címen tudod átvenni a termékeket.

De a megrendelésedet GLS Pontjainkon keresztül is át tudod venni 590 Ft ellenében, országszerte több mint 700 ponton,

Illetve a megrendelésedet futárszolgálattal is el tudjuk juttatni hozzád 96 órán belül, melynek Magyarország területén a szállítási díja 590 Ft.

Decemberi hónapban a túlterheltség miatt a feltüntetett határidők, + 2 nappal módosulhatnak.

Kérhetek házhoz szállítást?

Igen, a megrendelésedet futárszolgálattal is el tudjuk juttatni hozzád 72 órán belül, decemberi hónapban 96 órán belül, melynek Magyarország területén a szállítási díja 990 Ft.

Hol érem el a képkidolgozó felületet?

Képkidolgozó felületünket erre a linkre kattintva éred el.

Kérhetek számlát a megrendelésről?

Igen, kérhetsz számlát a megrendelésről. Mindössze annyit kell tenned, hogy a megrendelés során megadod a számlázási információkat.

Hogyan tudok fizetni a megrendelt képekért?

Az általad kiválasztott átvételi helyszínen készpénzzel is fizethetsz. De választhatod a banki átutalás lehetőségét is. Vagy ha neked kényelmesebb, online bankkártyás fizetéssel is tudod rendezni a megrendelésed.

Hol tudom beállítani, hogy hol szeretném átvenni a megrendelésem?

A Megrendelem a képeket gomb lenyomását meggyőződhetsz a megrendelt termékeidről, majd a Tovább az adatok megadásához gomb megnyomásával meg tudod adni a szállítási adatokat.
Kiválaszthatod, hogy személyes átvétellel, vagy kiszállítással szeretnéd-e átvenni a képeket.

Meg tudom majd nézni, hogy mennyi a megrendelt képek előhívásának végösszege?

Igen, a fizetendő összeget a megrendelő felületen folyamatosan meg tudod nézni.

Hogy tudok egy feltöltött képet kitörölni?

A feltöltött képek közül válaszd ki azt, amit törölni szeretnél és jelöld ki az egérrel. Ha kijelölted, egyszerűen ki tudod törölni a Kijelöltek törlése opcióval.

Ha az összes képet ugyanolyan beállítással szeretném, hol állítsam be?

Az online rendelő felület jobb oldalán meg tudod adni a beállításokat, majd egy gombnyomással meg tudod adni, hogy a beállítás az összes képre érvényesek legyenek.

Hogyan tudom beállítani a képméretet?

A kép méretté az online rendelő felület jobb oldalán tudod beállítani a Méret fül legörgetésével. Illetve a feltöltött képek alatt is meg tudod adni a méretet, ha netán eltérőt szeretnél.

Hol tudom beállítani, hogy hány darabot szeretnék?

A feltöltött képeknél egyenként meg tudod adni, hogy miből hány darabot szeretnél. A rendszer automatikusan 1 db képet jelöl be.

Hogyan tudok egyszerre több képet feltölteni?

A saját számítógépedről egyszerre több képet is ki tudsz jelölni a Ctrl billentyű lenyomásával.

Fényképes ajándéktárgyak

Milyen fényképes ajándéktárgyakat tudok rendelni a Sooterstől?

Többféle fényképes ajándéktárgyat tudsz rendelni tőlünk. Választhatsz az egyedi pólók, fényképes bögrék, fényképes párnák, egyedi képeslapok, fényképes puzzle és egyéb fényképes ajándékok közül.
A fényképes ajándékokról bővebben itt olvashatsz.

Mennyibe kerülnek a fényképes ajándékok?

A fényképes ajándékok ára ajándéktól függő. Aktuális árlistánkat itt megnézheted.

Hogyan készíthetem el a kiválasztott ajándékot?

Az egyszerű összeállításhoz egy online tervező felület nyújt neked segítséget, ahol kiválaszthatod a kívánt terméket, feltöltheted a kiválasztott képet és megadhatod a méreteket, színeket, mintákat is.

Hogyan vehetem át az elkészült ajándékot?

Az elkészült ajándékot átveheted ügyfélszolgálatunkon díjmentesen, vagy az ország több mint 800 Gls pontján, de kérhetsz házhoz szállítást is.
Az átvétel ügyfélszolgálatunkon díjtalan, a Gls pontokon és a házhoz szállítás díja pedig 1290 Ft helyett 590 Ft.

Mikor vehetem át az elkészült ajándékot?

Az ajándékot akár már 48 óra múlva decemberben 72 óra múlva át tudod venni személyesen budapesti ügyfélszolgálatunkon. Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a rendeléskor központi ügyfélszolgálatunkat jelölöd meg átvételi helyként.

De arra is van mód, hogy 3 óra alatt elkészítsük a megrendelésedet. December hónapben a 3 órás express rendelés, 24 órára módosul. Ezt az alapárhoz képest 30%-os felárral tudjuk vállalni. Ezt az igényed a rendelés leadásakor tudod jelezni nekünk.

A rendelés elkészüléséről visszaigazoló levelt küldünk.

A kiemelt időszakokban, a túlterheltség miatt  a rendelések elkészítési ideje + 1-2 nappal módosálhat.

Megértésedet köszönjük.

További lehetőségekről és rendelési információkról itt olvashatsz bővebben

Vállaltok garanciát az ajándékokra?

Igen, 100 % pénz-visszafizetési garanciát vállalunk minden termékünkre és szolgáltatásunkra is, így az ajándékokra is. A megrendelésedet csak akkor kell kifizetned, ha elégedett vagy a minőséggel!

Fotókönyv

Mennyibe kerülnek a Sooters fotókönyvek?

A fotókönyvek ára a felhasznált oldalak számától, a választott borító típusától, valamint annak méretétől függ. Az oldalakon elhelyezhetsz egyetlen képet vagy akár ötvenet, nem a képek száma befolyásolja a könyv árát.
Aktuális árainkról a Fotókönyv árak pontban tájékozódhatsz.

Milyen lehetőségeim vannak a fotókönyv rendelésére? Mit tegyek ha elakadtam?

Fotókönyvedet megrendelheted online szerkesztő felületünk segítségével.

Ha Fotókönyv Online felületünk használod és elakadtál vagy nem működik , kérlek használj egy másik böngészőt. Rendszerünk a legújabb böngészőkre vannak optimalizálva. Pár másodperc alatt telepítheted a hivatalos friss böngésző verziót és működni fog. Kattints ide

Mindemellett bejöhetsz személyesen központi ügyfélszolgálatunkra, ahol kollégáink segítenek neked.
 
Sőt úgy is dönthetsz, hogy egészében ránk bízod a fotókönyved elkészítését. Ez esetben nem kell mást tenned, mint kiválasztani a képeket és meghatározni a sorrendjüket, a többi a mi dolgunk. Ezekről a lehetőségekről ide kattintva bővebben is tájékozódhatsz.

Fotókönyv mellett fotófüzetet is készítetek?

Igen, természetesen a keményborítású fotókönyvek mellett puhaborítású fotókönyvet is rendelhetsz tőlünk, már 3990 Ft-tól. Ez a termékünk online fotókönyv szerkesztő felületen érhető el, és minden lehetőséged megvan a szerkesztéskor.
http://www.sootersfoto.hu/fotokonyv

Választhatok egyedi borítót is a fotókönyvemhez?

Természetesen többféle lehetőség közül választhatsz.

Lehetősged van egyedi kemény vagy puha borító közül választani. De ha szövet- vagy vászonborítást szeretnél, a színek széles skálájából válogathatsz. Ha az elegáns borítás híve vagy, választhatod egyedi bőr- és szatén borítóinkat.  

Ha a Fix borítású könyvet online rendeled meg, de személyesen ügyfélszolgálatunkon veszed át, utólag is van lehetőséged borító színt választani.

Hány képet érdemes választani a fotókönyvbe?

A fotókönyv készítéshez minimum annyi képet kell kiválasztanod, hogy összeálljon egy 10 oldalas könyv. Egy oldalra tehetsz egyetlen fotót, vagy akár több képet is, a fotókönyv árát nem a kiválasztott képek száma határozza meg, hanem az, hogy ezeket hány oldalon helyezed el. Négyzetes fotókönyvnél maximum 270, standard A/4-es méretűnél pedig akár 378 képet is választhatsz. Ha ennél több képet szeretnél könyvbe köttetni, szabadalmaztatott kötési technológiánknak köszönhetően a fotókönyv tovább bővíthető.

Van lehetőségem különböző témák szerint összeállítani a fotókönyvem?

Igen, a Sootersnél a fotókönyved témájához többféle hátteret választhatsz. Lehet a fotókönyved esküvői, születésnapi, készülhet a nyaralás önfeledt pillanataiból, vagy családi élményekből, több mint 100-féle témához illő háttér közül válogathatsz.

Milyen méretű fotókönyveket készíthetek?

Választhatsz 15×15 cm. -től egyész a 30×30 cm -ig.  

De lehetőséged van standard A/4-es (22×28 cm-es) fekvő vagy álló fotókönyv formátumot.  Sőt, az online fotókönyv készítő felületünkön még A/5-ös puhaborítású fotókönyvet/fotófüzetet is készíthetsz!

Hogyan vehetem át a fotókönyvem?

Az elkészült fotókönyvet átveheted ügyfélszolgálatunkon, vagy  kérhetsz házhoz szállítást.  Az átvétel ügyfélszolgálatunkon díjtalan, a házhoz szállítás díja pedig 1290 Ft. helyett 590 Ft

Vállaltok garanciát a fotókönyvre?

Igen, 100 % pénz-visszafizetési garanciát vállalunk minden termékünkre és szolgáltatásunkra is, így az általad készített fotókönyvre is.

Szerkesztésbeli hibákért azonban felelőséget nem tudunk vállalni.

Naptár

Milyen típusú fényképes napárat tudok készíteni?

Készíthetsz egy lapos, vagy 12 lapos spirálozott naptárat is.

Milyen méretű fényképes naptárat készíthetek az online szerkesztő felület segítségével?

Többféle méret közül is választhatsz. Lehet akár 20×30 cm-es 1 vagy 12+1 lapos, 30×45 cm-es 1 vagy 12+1 lapos naptár is.
Kétoldalas naptárat is készíthetsz, melynek mérete 22×28 cm, ehhez ingyenesen letölthető szoftverünkre van szükséged.

Mennyibe kerülnek a fényképes naptárak?

A fényképes naptárak ára a mérettől és a típustól függőek.
Aktuális árainkról ide kattintva tájékozódhatsz.

Hány képet választhatok a fényképes naptárba?

Ha 1 lapos naptárat rendelsz, akkor több képet is tudsz hozzá választani. Ha 12+1 lapos naptár mellett döntesz, akkor szintén korlátlan menyniségi fotót választhatsz és helyezhetsz el a naptárba.

Irány a szerkesztő felület »

Választhatok egyedi megjelenést a naptárhoz?

Természetesen többféle lehetőség közül választhatsz. A rendelés folyamán kiválaszthatod, hogy milyen mintájú naptárat szeretnél rendelni.

Mikor vehetem át az elkészült naptárat?

A naptárat akár már 48 decemberben 72 órán belül át tudod venni személyesen budapesti ügyfélszolgálatunkon.
Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a rendeléskor központi ügyfélszolgálatunkat jelölöd meg átvételi helyként.

De arra is van mód, hogy 3 óra , decemberi hónapban 24 óra alatt elkészítsük a megrendelésedet. Ezt az alapárhoz képest 30%-os felárral tudjuk vállalni. Ezt az igényed a rendelés leadásakor tudod jelezni nekünk.

További lehetőségekről és rendelési információkról itt olvashatsz bővebben.

Hogyan vehetem át az elkészült naptáramat?

Az elkészült naptáradat átveheted ügyfélszolgálatunkon, vagy az országos házhoz szállítással is kérheted. Az átvétel ügyfélszolgálatunkon díjtalan,  a házhoz szállítás díja pedig 1290 Ft.  helyett 590 Ft

Decemberi hónapban a naptár rendeléseket, más termékrendeléssel összevonni nem tudjuk. Megértésedet köszönjük.

Hogyan készíthetem el fényképes naptáramat?

Online tervező felületünk segítségével könnyen elkészítheted egyedi fali naptárad, ezt ide kattintva érheted el »
Ha pedig asztali naptárat szeretnél, ezt is megrendelheted online felületünkön ide kattintva »

Vállaltok garanciát a fényképes naptárra?

Igen, 100 % pénz-visszafizetési garanciát vállalunk minden termékünkre és szolgáltatásunkra is, így az általad készített fényképes naptárra is. A megrendelésedet csak akkor kell kifizetned, ha elégedett vagy a minőséggel!

Online képkidolgozó felület

Hol érem el a képkidolgozó felületet?

Képkidolgozó felületünket erre a linkre kattintva éred el.

Kérhetek számlát a megrendelésről?

Igen, kérhetsz számlát a megrendelésről. Mindössze annyit kell tenned, hogy a megrendelés során megadod a számlázási információkat.

Hogyan tudok fizetni a megrendelt képekért?

Az általad kiválasztott átvételi helyszínen készpénzzel is fizethetsz. De választhatod a banki átutalás lehetőségét is. Vagy ha neked kényelmesebb, online bankkártyás fizetéssel is tudod rendezni a megrendelésed.

Hol tudom beállítani, hogy hol szeretném átvenni a megrendelésem?

A Megrendelem a képeket gomb lenyomását meggyőződhetsz a megrendelt termékeidről, majd a Tovább az adatok megadásához gomb megnyomásával meg tudod adni a szállítási adatokat.
Kiválaszthatod, hogy személyes átvétellel, vagy kiszállítással szeretnéd-e átvenni a képeket.

Meg tudom majd nézni, hogy mennyi a megrendelt képek előhívásának végösszege?

Igen, a fizetendő összeget a megrendelő felületen folyamatosan meg tudod nézni.

Hogy tudok egy feltöltött képet kitörölni?

A feltöltött képek közül válaszd ki azt, amit törölni szeretnél és jelöld ki az egérrel. Ha kijelölted, egyszerűen ki tudod törölni a Kijelöltek törlése opcióval.

Hol tudom kiválasztani, hogy matt vagy fényes fotópapírt szeretnék?

A képek beállításainál, az online felület jobb oldalán tudod megadni a papír felületét.

Ha az összes képet ugyanolyan beállítással szeretném, hol állítsam be?

Az online rendelő felület jobb oldalán meg tudod adni a beállításokat, majd egy gombnyomással meg tudod adni, hogy a beállítás az összes képre érvényesek legyenek.

Hogyan tudom beállítani a képméretet?

A kép méretté az online rendelő felület jobb oldalán tudod beállítani a Méret fül legörgetésével. Illetve a feltöltött képek alatt is meg tudod adni a méretet, ha netán eltérőt szeretnél.

Hol tudom beállítani, hogy hány darabot szeretnék?

A feltöltött képeknél egyenként meg tudod adni, hogy miből hány darabot szeretnél. A rendszer automatikusan 1 db képet jelöl be.

Hogyan tudok egyszerre több képet feltölteni?

A saját számítógépedről egyszerre több képet is ki tudsz jelölni a Ctrl billentyű lenyomásával.

Rendelési információk

Hol tudom átvenni a megrendeléseimet?

Ügyfélpontjaink egyikén, központi ügyfélszolgálatunkon vagy futárszolgálat igénybevételével is átveheted. Vagy több mint 700 pick pack pontok egyikén.

Mennyi idő múlva vehetem át a Pick Pack pontokon a megrendelést?

A rendelés leadást követően, Budapesti Pick Pack Pontjainkra 3 nap múlva, vidéki pontjainkra pedig 4 napon belül szállítjuk ki megrendelésed.

Hol található a központi ügyfélszolgálat?

Központi ügyfélszolgálatunk 1092 Budapest – Ferenc körút 2 – 4 Petőfi híd pesti hídfő címen található.

Mennyi időn belül szállítja ki a futárszolgálat a megrendelt terméket?

72 órán belül garantáltan eljuttatjuk hozzád a megrendelésed munkanapokon, hétköznaponként 8 és 17 óra között.

Hogy tudom leghamarabb átvenni a megrendeléseimet?

Rendelésed leadásakor kérhetsz 3 órás extra gyors munkát, a személyre szabott ajándékot pedig központi ügyfélszolgálatunkon veheted át. Ezért a szolgáltatásért a rendelésed értékének 30%-át számítjuk fel gyorsasági felárként.

Milyen értékű ajándékutalványt vásárolhatok?

A következő címletek közül választhatsz ajándékutalványt: 3000 Ft, 5000Ft, 10000 Ft, melyet exkluzív, prémium minőségű papírra nyomtatunk.

Milyen szolgáltatások vehetők igénybe az ügyfélszolgálaton?

Leadhatod megrendelésed bármilyen termékre. Online rendeléseidet, munkaidőben 48 óra múlva átveheted teljesen díjmentesen. Ha fotókönyvet szeretnél, érintőképernyős terminálunkon kollégáink segítségével könnyedén elkészítheted.

Régi filmtekercsről is tudok képeket előhívatni?

Kitűnő minőségű, tartós és élethű fényképeket tudunk készíteni régi típusú filmtekercsekről. És nemcsak előhívni tudjuk a képeidet, hanem digitalizálni is.

Igazolványkép készítésére is van lehetőségem?

Mi a Sooters-nél 8 perc alatt készítünk neked igazolványképet szekesztéssel és vágással együtt. Vagy saját fényképeidből is van lehetőség megrendelni online.

Hogyan tudok módosítani a megrendeléseimen?

Rendelésed módosítására írásban van lehetőséged. Kérlek írd meg kérésedet a sooters@sooters.hu email címre. 

Decemberben tudok a rendeléseimen módosítani?

Mivel kollégáink éjszaka is dolgoznak rendeléseden, szeretnénk tájékoztatni, hogy a decemberi hónapban,a rendelések utólagos módosítására illetve több rendelés összevonására nincs lehetőségünk.

Decemberben milyen megrendelési határidővel dolgoztok?

Központi ügyfélszolgálatunkra 48 max 72 óra múlva, budapesti Pick Pack Pontjainkra 72 óra múlva, vidéki pontjainkra pedig 96 óra múlva szállítjuk ki megrendelésed 890 Ft-os áron, 5000 Ft feletti vásárlás esetén 690 Ft-os áron, 10 000 Ft feletti rendelés esetén pedig ingyenesen.