Fotókönyv menürendszer: Ismerkedés az alapokkal

Fotókönyvet szerkeszteni egy izgalmas és kreatív folyamat, ami lehetővé teszi, hogy digitális képeinket egy személyre szabott album formájában örökítsük meg. 

Ismerkedjünk meg a fotókönyv szerkesztő program menürendszerével. A főmenüben találhatók a fontosabb funkciók: képek feltöltése, oldalak szerkesztése, beállítások és az előnézet opciók.

Menürendszer - extra funkciók

Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hol találhatók a különböző eszközök és opciók, hogy gördülékenyen haladhassunk a szerkesztési folyamatban..

Képek elrendezése a fotókönyvben

A képek elrendezésekor figyelembe kell vennünk a kompozíciót és az oldalak összhatását. Dönthetünk úgy, hogy egy-egy oldalon egy nagy képet helyezünk el, vagy több kisebbet kombinálunk. A szerkesztő programokban általában húzhatunk-vihetünk (drag and drop) módszerrel rendezhetjük a képeket, illetve beállíthatjuk a kereteket és háttérszíneket is. 

A harmonikus elrendezés érdekében érdemes használni az automatikus rendezés funkciókat vagy sablonokat, amelyek segítenek az egyensúly és az esztétika megtartásában.

Fotókönyv beállítások módosítása

A beállítások módosítása során testreszabhatjuk a fotókönyvünket. Itt választhatunk különböző méretű és anyagú borítókat, papírtípusokat és a kötés módját is. 

Bizonyosodjunk meg róla, hogy minden beállítás pontosan tükrözi elképzeléseinket.

Fotókönyv projekt szintű beállítások

Fontos áttekinteni a projekt szintű beállításokat. Itt döntheted el, finomíthatod és állíthatod be a teljes fotókönyv stílusát. Ezek az alapvető beállítások meghatározzák a végeredmény minőségét és stílusát.

Fotókönyv oldalak előnézet

Mielőtt véglegesítenénk a fotókönyvet, használjuk ki az előnézet funkciót. Ez lehetőséget ad arra, hogy oldalról oldalra menve ellenőrizzük a kompozíciót, az elhelyezést és más design elemeket. Győződjünk meg róla, hogy minden kép és szöveg jól olvasható és nincsenek elvágva. Az előnézet során észrevehetünk olyan apróságokat is, amiket korábban nem vettünk észre. Ez az utolsó lépés a rendelés leadása előtt, így érdemes alaposan átnézni minden részletet.