Fotókönyv készítése

Mielőtt fotókönyv készítésbe fogsz!

Az online fotókönyv szerkesztőprogramoknak köszönhetően már egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni egy fotókönyvet. Ha igazán igényes, szépen kidolgozott fotókönyvet szeretnénk, érdemes elolvasni néhány kulisszatitkot.

Az alapvető feladatok, mielőtt fotókönyvet készítünk

Az alapvető feladatok, mielőtt fotókönyvet készítünk

Először is válogassuk ki azokat a képeket, amiket az albumba szánunk. Ha látjuk, hogy körülbelül mennyi van, és ezek zömében állók, vagy fekvők, akkor már egyszerűbb lesz a méretválasztás. Ha ez megvan, kattintsunk a fotókönyv készítés oldalra. Ha kiválasztaásra került a megfelelő méret , lépjünk a fotókönyv szerkesztésre, és kezdődhet a játék!

Vagy inkább munka? Ki-ki döntse el!.

Első lépésként töltsük fel a kiválasztott képeket, majd indulhat a kreatívkodás, melynek első lépése a borító megtervezése. Szuper sablonok közül válogathatunk, úgyhogy nem lesz nehéz dolgunk, még csak nem is kell profi kiadványszerkesztőnek lennünk, mégis szuper fotókönyvünk lesz a végén.

Már a borítóra is tehetünk képeket, sőt, tegyünk is, mert ettől lesz igazán egyedi.

Bizony, a tökéletesség a részletekben rejlik, nincs ez másként a fotókönyv szerkesztésnél sem. Ha van egy tök jó borítónk, az bizony még nem elég! Adjunk az albumnak címet, mint egy igazi könyvnek! Tehetünk feliratot a borítóra, és a gerincre is.

A belső oldalakat hihetetlen választékban tudjuk variálni, így biztosan nem lesz unalmas végiglapozgatni még egy 50 oldalas fotókönyvet sem.

A legegyszerűbb, ha a sablonok közül válogatunk, majd ide húzogatjuk be a képeket, amiket utána még tetszőlegesen forgathatunk, nagyíthatunk, sőt, maszkolhatunk is. Ez utóbbi nagyon hangulatossá tudja tenni az albumot, mert a fotók széle így nem egy éles vonal lesz, hanem szépen beleilleszkedik a háttérbe. Mi nagyon szeretjük ezt az effektet.

Egy következő fokozat, ha mi magunk választunk hátteret, amit megtehetünk a már rendelkezésre álló képek közül, vagy tölthetünk fel sajátot is. Alkalmazhatjuk csak egy oldalra, de panorámaszerűen is, így ilyenkor a kép mindkét oldalra átnyúlik. Ha ez megvan, nézzünk egy nekünk szimpatikus oldalsémát, amibe aztán beilleszthetjük a fotókat. Ez már kicsit időigényesebb, de még mindig nagyon egyszerű mozzanat. Ha bohókás fotókönyvet szeretnénk szerkeszteni, akkor feldobhatjuk még néhány cliparttal, amiből elképesztő választék áll rendelkezésünkre.

Végül még egy nagyszerű segítség: ha törekszünk a pontosságra, akkor kattintsunk a Segédvonal ikonra, és válasszuk ki a méretét. Ennek segítségével egészen biztos, hogy minden a helyére fog kerülni.

Ha minden oldalt feltöltöttünk, lapozzuk át még egyszer, hogy biztos minden olyan legyen, amilyennek szeretnénk, majd tehetjük a kosárba, a többit pedig bízzuk a Sooters-re.

Sooters Blog

További hasznos blogbejegyzéseink
Digitális fotókidolgozás akció

Digitális fotókidolgozás akció

Általában az a szokás, hogy évente legalább egyszer, de újabban már kétszer is nekiül az egész család kiválogatni az abban az évben készült fotókat, és a legjobbakat előhívatjuk. Eláruljuk, nem kis mennyiségről van szó, hiszen kell belőle a nagyiknak is, úgyhogy sokszor több százas nagyságrendben rendelünk, és ilyenkor bizony jól jön például egy mosolyakció.

Elolvasom a bejegyzést »
Egyedi fényképes ajándéktárgyak

Egyedi fényképes ajándéktárgyak

Egyedi fényképes ajándéktárgyak, amiktől eláll a lélegzet Már esett szó a praktikus, mindennapi használatú tárgyakról, amiket személyesebbé tehetünk, ha szép fotókkal díszítjük. Jöjjenek most azok, amiknek nincs ilyen funkciójuk, mégis, a megajándékozott repesni fog a boldogságtól, mikor kicsomagolja a meglepetését.

Elolvasom a bejegyzést »
Fényképes bögre akció

Fényképes bögre akció

Egyedivé varázsolt akciós fényképes ajándékok Ha egyedi fényképes ajándékot keressel kedvezményes áron, nem is kell tovább keresgélned, a Sooters oldalán a legjobb helyen jársz, hiszen rengeteg színvonalas termék közül válogathatsz. Ami pedig a legjobb, hogy ezek küllemét te magad tervezheted meg, így egészen biztosan a legtökéletesebb ajándékkal lepheted meg szeretteidet,

Elolvasom a bejegyzést »