Fotókönyv készítése

Mielőtt fotókönyv készítésbe fogsz!

Az online fotókönyv szerkesztőprogramoknak köszönhetően már egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni egy fotókönyvet. Ha igazán igényes, szépen kidolgozott fotókönyvet szeretnénk, érdemes elolvasni néhány kulisszatitkot.

Az alapvető feladatok, mielőtt fotókönyvet készítünk

Az alapvető feladatok, mielőtt fotókönyvet készítünk

Először is válogassuk ki azokat a képeket, amiket az albumba szánunk. Ha látjuk, hogy körülbelül mennyi van, és ezek zömében állók, vagy fekvők, akkor már egyszerűbb lesz a méretválasztás. Ha ez megvan, kattintsunk a fotókönyv készítés oldalra. Ha kiválasztaásra került a megfelelő méret , lépjünk a fotókönyv szerkesztésre, és kezdődhet a játék!

Vagy inkább munka? Ki-ki döntse el!

Alapból 20 vagy 24 oldalasak a fotókönyvek, de az alsó sávban a zöld pluszokra kattintva további lapokat is hozzáadhatunk, ha pedig mégsincs rá szükségünk, a piros x-el törölhetjük.

Töltsük fel a kiválasztott képeket, majd indulhat a kreatívkodás, melynek első lépése a borító megtervezése. Szuper sablonok közül válogathatunk, úgyhogy nem lesz nehéz dolgunk, még csak nem is kell profi kiadványszerkesztőnek lennünk, mégis szuper fotókönyvünk lesz a végén.

Már a borítóra is tehetünk képeket, sőt, tegyünk is, mert ettől lesz igazán egyedi.

Azok az apró részletek…

Bizony, a tökéletesség a részletekben rejlik, nincs ez másként a fotókönyv szerkesztésnél sem. Ha van egy tök jó borítónk, az bizony még nem elég! Adjunk az albumnak címet, mint egy igazi könyvnek! Tehetünk feliratot a borítóra, és a gerincre is.

A belső oldalakat hihetetlen választékban tudjuk variálni, így biztosan nem lesz unalmas végiglapozgatni még egy 50 oldalas fotókönyvet sem.

A legegyszerűbb, ha a sablonok közül válogatunk, majd ide húzogatjuk be a képeket, amiket utána még tetszőlegesen forgathatunk, nagyíthatunk, sőt, maszkolhatunk is. Ez utóbbi nagyon hangulatossá tudja tenni az albumot, mert a fotók széle így nem egy éles vonal lesz, hanem szépen beleilleszkedik a háttérbe. Mi nagyon szeretjük ezt az effektet.

Egy következő fokozat, ha mi magunk választunk hátteret, amit megtehetünk a már rendelkezésre álló képek közül, vagy tölthetünk fel sajátot is. Alkalmazhatjuk csak egy oldalra, de panorámaszerűen is, így ilyenkor a kép mindkét oldalra átnyúlik. Ha ez megvan, nézzünk egy nekünk szimpatikus oldalsémát, amibe aztán beilleszthetjük a fotókat. Ez már kicsit időigényesebb, de még mindig nagyon egyszerű mozzanat.

Ezekkel a módszerekkel feltölthetjük az egész könyvet, majd jönnek az apró szépítgetések. Hogy mik ezek? Például a feliratozás, mert azért 20 év múlva biztosan jól fog jönni, ha nem azon kell törnünk a fejünket, mikor is jártunk Párizsban, vagy hol találtuk azt az eldugott kis cukrászdát, ahol életünk legfinomabb tortáját ettük. Természetesen a szöveget is szerkeszthetjük, választhatunk betűtípust, méretet, színt, mintha csak egy egyszerű szövegszerkesztőben dolgoznánk.

Ha bohókás fotókönyvet szeretnénk szerkeszteni, akkor feldobhatjuk még néhány cliparttal, amiből elképesztő választék áll rendelkezésünkre.

Végül még egy nagyszerű segítség: ha törekszünk a pontosságra, akkor kattintsunk a Segédvonal ikonra, és válasszuk ki a méretét. Ennek segítségével egészen biztos, hogy minden a helyére fog kerülni.

Ha minden oldalt feltöltöttünk, lapozzuk át még egyszer, hogy biztos minden olyan legyen, amilyennek szeretnénk, majd tehetjük a kosárba, a többit pedig bízzuk a Sooters-re.

Sooters Blog

További hasznos blogbejegyzéseink
Egyedi fényépes bögrék

Egyedi fényépes bögrék

Egyedi fényépes bögrék a vidám hétköznapokért Szeretjük az egyedi dolgokat, hiszen a legszürkébb hétköznapokat is színessé tehetik. Talán nem is gondolnánk, hogy még a leghétköznapibb dolgainkat is, mint például egy bögre, egyedülállóvá varázsolhatjuk egy jól megválasztott fotóval, vagy felirattal. Mitől lesz különleges egy fényképes bögre?

Elolvasom a bejegyzést »
Hogyan igazodjunk el a fénykép méretek útvesztőjében?

Hogyan igazodjunk el a fénykép méretek útvesztőjében?

Hogyan igazodjunk el a fénykép méretek útvesztőjében? A digitális világban nem mindig egyszerű eligazodni. Nincs ez másként a fotók terén sem, hiszen a képkidolgozásnál nem árt figyelembe venni olyan fontos szempontokat, mint a képek mérete és a megfelelő felbontás. Most ebben nyújtunk egy kis segítséget!

Elolvasom a bejegyzést »
Fénykép nyomtatás

Fénykép nyomtatás

Fénykép nyomtatás  Nem kell sokat keresgélnünk, ha szeretnénk fotót nyomtatni, hiszen rengeteg lehetőségbe botlunk úton-útfélen. Van azonban egy fontos szempont, ami miatt mégis megéri körültekintőnek lenni, ez pedig nem más, mint a minőség! Képkidolgozási lehetőségek a Sootersnél Éljünk a város bármely pontján, vagy az ország más településén, a legkényelmesebb mindenképpen az online fénykép rendelés.

Elolvasom a bejegyzést »