Fotókönyv készítése

Mielőtt fotókönyv készítésbe fogsz!

Az online fotókönyv szerkesztőprogramoknak köszönhetően már egyáltalán nem ördöngösség elkészíteni egy fotókönyvet. Ha igazán igényes, szépen kidolgozott fotókönyvet szeretnénk, érdemes elolvasni néhány kulisszatitkot.

Az alapvető feladatok, mielőtt fotókönyvet készítünk

Először is válogassuk ki azokat a képeket, amiket az albumba szánunk. Ha látjuk, hogy körülbelül mennyi van, és ezek zömében állók, vagy fekvők, akkor már egyszerűbb lesz a méretválasztás. Ha ez megvan, kattintsunk a fotókönyv készítés oldalra. Ha kiválasztaásra került a megfelelő méret , lépjünk a fotókönyv szerkesztésre, és kezdődhet a játék!

Vagy inkább munka? Ki-ki döntse el!.

Első lépésként töltsük fel a kiválasztott képeket, majd indulhat a kreatívkodás, melynek első lépése a borító megtervezése. Szuper sablonok közül válogathatunk, úgyhogy nem lesz nehéz dolgunk, még csak nem is kell profi kiadványszerkesztőnek lennünk, mégis szuper fotókönyvünk lesz a végén.

Már a borítóra is tehetünk képeket, sőt, tegyünk is, mert ettől lesz igazán egyedi.

Bizony, a tökéletesség a részletekben rejlik, nincs ez másként a fotókönyv szerkesztésnél sem. Ha van egy tök jó borítónk, az bizony még nem elég! Adjunk az albumnak címet, mint egy igazi könyvnek! Tehetünk feliratot a borítóra, és a gerincre is.

A belső oldalakat hihetetlen választékban tudjuk variálni, így biztosan nem lesz unalmas végiglapozgatni még egy 50 oldalas fotókönyvet sem.

A legegyszerűbb, ha a sablonok közül válogatunk, majd ide húzogatjuk be a képeket, amiket utána még tetszőlegesen forgathatunk, nagyíthatunk, sőt, maszkolhatunk is. Ez utóbbi nagyon hangulatossá tudja tenni az albumot, mert a fotók széle így nem egy éles vonal lesz, hanem szépen beleilleszkedik a háttérbe. Mi nagyon szeretjük ezt az effektet.

Egy következő fokozat, ha mi magunk választunk hátteret, amit megtehetünk a már rendelkezésre álló képek közül, vagy tölthetünk fel sajátot is. Alkalmazhatjuk csak egy oldalra, de panorámaszerűen is, így ilyenkor a kép mindkét oldalra átnyúlik. Ha ez megvan, nézzünk egy nekünk szimpatikus oldalsémát, amibe aztán beilleszthetjük a fotókat. Ez már kicsit időigényesebb, de még mindig nagyon egyszerű mozzanat. Ha bohókás fotókönyvet szeretnénk szerkeszteni, akkor feldobhatjuk még néhány cliparttal, amiből elképesztő választék áll rendelkezésünkre.

Végül még egy nagyszerű segítség: ha törekszünk a pontosságra, akkor kattintsunk a Segédvonal ikonra, és válasszuk ki a méretét. Ennek segítségével egészen biztos, hogy minden a helyére fog kerülni.

Ha minden oldalt feltöltöttünk, lapozzuk át még egyszer, hogy biztos minden olyan legyen, amilyennek szeretnénk, majd tehetjük a kosárba, a többit pedig bízzuk a Sooters-re.

Sooters Blog

További hasznos blogbejegyzéseink
Digitális fotókidolgozás

Digitális fotókidolgozás

 Válasszuk a digitális fotókidolgozást! CD-n , memóriakártyán, adattárolókon tárolni a legszebb emlékeinket nem ugyanaz, mint egy fellapozható dekoratív albumban! A Sooters online fotókidolgozás szolgáltatása bárki számára lehetőséget ad, hogy otthonról kényelmesen  feltöltve képeit, minőségű papírképeket rendeljen.

Elolvasom a bejegyzést »
Olcsó fotóköny készítés

Olcsó fotóköny készítés

Megéri olcsó fotókönyvet rendelni? A kérdés jogos, hiszen a fotókönyvek általában nem olcsók, ezért az alacsony árak láttán természetes, hogy feléled bennünk a gyanú, miért is kerül ennyibe. Jó hír, hogy nem mindig kell a legrosszabbra gondolnunk, lehet, hogy éppen szerencsénk van, és kifogtunk valami szuper ajánlatot. Persze nem baj, ha körültekintőek vagyunk, ezért most igyekszünk egy kis segítséget nyújtani, mikor éri meg valóban vásárolni.

Elolvasom a bejegyzést »
Fotókönyv típusok

Fotókönyv típusok

Fotókönyvek fajtái A fotókönyveket sok kritérium alapján osztályozhatjuk, de mi most kicsit más oldalról közelítjük meg a dolgokat. Hiszen az egész kategorizálásnak az a lényege, hogy segítsen eldönteni, hogy az ötletünkhöz milyen forma illene legjobban. Végül is, könnyebb dolgunk van, ha tudjuk mit szeretnénk, és ehhez keresünk fotókönyv fajtát, mintha egy sémára megpróbáljuk ráerőltetni az elképzelésünket.

Elolvasom a bejegyzést »